Het lijkt ons gezellig én praktisch om samen rond de keukentafel met elkaar tot ideeën te komen over energiebesparing. Zonder inlevering van comfort, sterker nog: het kan juist meer comfort en een gezonder binnenklimaat opleveren!
Als u geïnteresseerde buurtgenoten uitnodigt van minimaal 2 andere huishoudens, zorgen wij voor een energiecoach, die het gesprek  begeleidt. Hij neemt een appeltaart mee. U zorgt voor koffie en thee. Alle deelnemers nemen hun energienota mee. Samen met de energiecoach en uw buurtgenoten bekijkt u de energienota’s en bedenkt u mogelijkheden om energie te besparen.

Wilt u hierna energiebesparende maatregelen gaan nemen, uitgebreider advies of zelfs uw huis energieneutraal krijgen, dan geven we u suggesties voor uitvoering of voor een meer gespecialiseerde energieadviseur. 

Inschrijven kan via het e-mailadres van Loket Duurzaam Wonen Plus (info@duurzaamwonenplus.nl) onder vermelding van aantal personen (min. 2 verschillende huishoudens), naam-, adres- en andere contactgegevens en eventueel een voorkeursdatum.
Vervolgens wordt er contact met u opgenomen.

We startten onze campagne in de wijk Wolfskuil, waar we 20 appeltaart­gesprekken aanboden vanaf januari 2018. Ook als u in een andere wijk woont kunt u deelnemen. De actie loopt door tot en met maart 2019.

Gratis informatie en advies

Bij Loket Duurzaam Wonen Plus kunt u gratis informatie en advies krijgen over energiebesparing, het nemen van maatregelen en het opwekken van hernieuwbare energie. Ook wordt u geïnformeerd over subsidies en financieringsregelingen waar u gebruik van kunt maken.

Loket Duurzaam Wonen Plus is op woensdag en vrijdag van 9 tot 17 uur (uitgezonderd 12.30-13.30 uur i.v.m. pauze) open in de Stadswinkel in Nijmegen. U kunt een afspraak maken met dit loket via www.nijmegen.nl en dan Contact-Afspraak maken, kies Duurzaam Wonen. U kunt ook gewoon langskomen in de Stadswinkel, Mariënburg 30 (tussen bibliotheek en LUX). Maar mensen met een afspraak gaan voor! Ook kunt u een e-mail sturen naar info@duurzaamwonenplus.nl 

U kunt zich voor de challenge aanmelden tot en met maart 2019. In september 2018 lieten we onze resultaten zien in het Duurzaamheidscafé Energie besparing.

Share This